Whitney Houston gaat op tournee, maar dan wel als hologram

Whitney Houston gaat op tournee, maar dan wel als hologram

De nabestaanden van Whitney Houston hebben grootste plannen. Hoewel ze bij Houstons dood in 2012 hadden besloten om haar nalatenschap te laten rusten, vinden ze nu dat daar verandering in moet komen. Schoonzus en oud-manager Pat Houston liet aan de krant The New York Times weten dat ze dit het geschikte moment vindt om de ster terug in de spotlight te zetten. "Voor mij draait alles om timing. De voorbije zeven jaren waren heel emotioneel, maar nu is het belangrijk strategisch te werk te gaan", aldus Houston.

Roy Orbison

De familie wil de diva opnieuw laten optreden, zij het in hologramvorm. De bedoeling is om Whitney te laten performen met haar oorspronkelijk band en backup-zangers zoals haar broer Gary. Op die manier zou de Amerikaanse in de voetsporen treden van Roy Orbison, Frank Zappa en Ronnie James Dio. In 2016 werd al eens een hologram van Whitney Houston geprogrammeerd. Christina Aguilera zou samen met haar twee singles zingen tijdens een aflevering van het programma The Voice, maar dat ging uiteindelijk niet door omdat de hologram niet voldeed aan de verwachtingen.

Album en Broadway

Whitney's nabestaanden hebben intussen al een contract getekend met Primary Wave Music Publishing. Larry Mestel, eigenaar van het entertainmentbedrijf, is volop in gesprek met enkele Broadway-producers om een musical en een "Vegas-spektakel" rond de diva op poten te zetten. Ook is Primary Wave van plan een nieuw album op de markt te brengen dat bestaat uit onuitgegeven singles van haar debuutalbum 'Whitney Houston'. Zo wil de familie de 'I Will Always Love You'-zangeres terug een positief imago geven. "Voor haar dood was er veel negativiteit rond haar naam. Het draaide niet langer om de muziek en mensen vergaten hoe goed ze echt was. Haar persoonlijke leven overschaduwde de reden waarom mensen initieel verliefd werden op haar", verklaart Pat Houston.