White Star dreigt met competitieboycot in januari

door
Belga
Leestijd 2 min.

White Star Brussel dreigt met een competitieboycot in januari als de club door de Belgische Voetbalbond niet in zijn rechten wordt hersteld en de afgelopen weekend met forfait verloren wedstrijden niet mag inhalen. Dat maakte het clubbestuur maandag bekend tijdens een persconferentie in het Edmond Machtensstadion in Sint-Jans-Molenbeek. White Star kreeg voor het weekend te horen dat de KBVB de amateurclub geschorst had van alle sportactiviteiten. Daardoor konden de eerste ploeg, beloften en jeugdteams afgelopen weekend niet in actie komen. De reden van de schorsing was een openstaande schuld. De club betwist die schuld echter en kan naar eigen zeggen ook de betalingsbewijzen voorleggen. Het zou gaan om een achterstallige betaling van 6.000 euro aan transportkosten aan voormalig White Star-speler Leandro Zorbo. De club had van de Belgische Voetbalbond tot donderdagavond de tijd gekregen om die betaling in orde te brengen.

WS-manager John Bico, die na een korte en weinig succesvolle passage bij tweedeklasser Antwerp opnieuw in Brussel neergestreken is, beet stevig van zich af. "We eisen excuses van de Belgische bond, al minstens voor onze jeugdspelers en trainers, die hier ook de dupe van zijn. Dit hele verhaal is een mooi voorbeeld van de manier waarop we al vier jaar geviseerd worden, omdat we een beetje anders zijn dan de andere clubs", aldus Bico, die ook competitiemanager Thibault De Gendt ervan beschuldigde de club "te willen afremmen". "Het Belgische voetbal staat niet open voor verandering."

"Wij leveren het bewijs dat je met beperkte middelen, maar met veel inzet de financiële hiërarchie in het voetbal op zijn kop kan zetten", verwees Bico nog naar vorig seizoen, toen White Star het seizoen in tweede klasse op de eerste plaats afsloot, maar daarna geen licentie betaald voetbal kreeg en dus moest zakken naar de eerste klasse van het amateurvoetbal. White Star gaf maandag ook nog aan dat de club dinsdag een gerechtelijke procedure wil laten opstarten tegen de KBVB.

bron: Belga