Whatsapp stopt met je berichten mee te lezen

Whatsapp stopt met je berichten mee te lezen

Voortaan kan je met een geruster gemoed je grootste geheimen via Whatsapp delen. Het team achter de app heeft een update doorgevoerd waardoor alle berichten afgeschermd worden van externen. Enkel de verzender en de geadresseerde zullen de berichten kunnen lezen. Zelfs Whatsapp zelf zal geen toegang meer hebben.

Whatsapp onderzoekt al langer hoe het de bescherming van zijn gebruikers kan verbeteren. Tekstberichten werden al langer geëncrypteerd, maar nu wordt die codering ook uitgebreid naar video- en audioberichten. Wie de berichten toch kan onderscheppen, krijgt een onleesbare versie te zien. De update volgt kort na de rel tussen Apple en de FBI, waarbij Apple weigerde om de inlichtingendienst te helpen om een iPhone te kraken en de FBI later berichtte dat hen zelf al gelukt was.

Wie de update van Whatsapp installeert, zal een boodschap zien verschijnen in het chatvenster. Daarin wordt kort uitgelegd wat de nieuwe update veranderd heeft. Als je dat wil, kan je via een QR-code ook testen of de codering jouw berichten weldegelijk afschermd van pottenkijkers.

Foto Pixabay