Whatsapp en Facebook Messenger winnen nog aan populariteit

Whatsapp en Facebook Messenger winnen nog aan populariteit

Het rijk van de sms komt dichter en dichter bij zijn einde. Steeds vaker gebruiken we berichtenapps zoals Whatsapp, Facebook Messenger of Skype om berichten te versturen. Zo'n 85% van de Belgen gebruikt zo'n programma's, terwijl dat twee jaar geleden nog 68% was, blijkt uit een rondvraag van het BIPT.

Het gebruik van mobiel internet nam op twee jaar toe van 51 naar 67%. En wordt internettelevisie nu al door 28% gebruikt, dan was dat in 2016 nog maar 18%.

Dienstverlening telecom kan beter

De consumenten zijn over het algemeen matig tevreden met de tarieven van de verschillende diensten (bundels, vaste telefonie, mobiele telefonie, internet) bij hun operatoren, met scores tussen 3,1 en 3,3 op 5. De dienstverlening scoort nog iets hoger, tussen 3,3 en 3,6 op 5. Het gaat dan bijvoorbeeld over het respecteren van de consumentenrechten, de informatie die operatoren geven en de betrouwbaarheid van de facturatie.

Ongeveer de helft van de gebruikers vindt dat het betrekkelijk makkelijk is om de prijzen of de diensten aangeboden door de verschillende operatoren te vergelijken. Daarentegen kent slechts 17% de prijsvergelijker www.bestetarief.be van het BIPT. Het instituut lanceert in het najaar een informatiecampagne om de prijsvergelijker meer bekendheid te geven.

Meest gelezen
 1. grafzerkthumb

  Vrouw plaatst ‘ongepaste’ boodschap op grafzerk van haar overspelige man: «Dat is wie hij was»

 2. gorillathumb

  Dierentuinbezoekers gechoqueerd wanneer gorilla’s plots wel héél intiem moment beleven (video)

 3. lauratempthumb

  ‘Temptation’-verleidster Laura deelt gewaagde foto: «Wow, knapperd!»

 4. nathan-dumlao-71u2fOofI-U-unsplash

  Geen twijfel meer mogelijk: koffie is goed voor je gezondheid

 5. williethumb

  Doodsoorzaak van ‘Sex and the city’-acteur Willie Garson bekend