Weyts voorziet 300.000 euro extra voor Diensten Aangepast Vervoer

Weyts voorziet 300.000 euro extra voor Diensten Aangepast Vervoer

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts verhoogt het budget van het aangepast vervoer voor mindermobielen met 11,5 procent. Concreet krijgen de Diensten voor Aangepast Vervoer (DAV's) er 300.000 euro bij bovenop de huidige 2,6 miljoen euro. Het geld wordt volgens de N-VA-minister gebruikt "om tegemoet te komen aan de stijgende vraag én om de laatste blinde vlekken in het systeem in te vullen". De Diensten voor Aangepast Vervoer (DAV's) zijn er voor mensen wiens mobiliteit ernstig beperkt is. Vlaanderen staat mee in voor de financiële ondersteuning van de DAV's. N-VA-minister Weyts maakt nu 300.000 euro extra vrij voor de DAV's.

Op die manier wil Weyts ervoor zorgen dat de dienstverlening kan groeien en dat men kan inspelen op de toenemende vraag. "We investeren in de bewegingsvrijheid van de meest kwetsbare reizigers", zegt Weyts.

Een deel van de middelen wordt gericht ingezet om de laatste blinde vlekken in het DAV-systeem in te vullen. Concreet zal er nog dit jaar een compensatieregeling komen voor het aangepast vervoer in Aalst, Brugge, Oudenaarde en Wetteren. Het DAV-systeem wordt zo eindelijk gebiedsdekkend voor heel Vlaanderen. "We investeren in nieuw aanbod waar dat echt nodig is", besluit Weyts.

bron: Belga