"Weyts moet zijn verantwoordelijkheid nemen als N-VA dossier belangrijk vindt"

"Weyts moet zijn verantwoordelijkheid nemen als N-VA dossier belangrijk vindt"

"Als N-VA meent dat het project Eurostadion een belangrijke impact heeft op de mobiliteit in het noorden van Brussel, dan moet haar minister Ben Weyts zijn verantwoordelijkheid maar nemen binnen de Vlaamse regering". Zo reageert Brussels parlementslid voor Groen, Arnaud Verstraete, op het bericht dat N-VA geen vergunning wil voor het stadion dat in 2020 het EK zou moeten ontvangen. Verstraete, die in het Brussels Parlement minister Vanhengel regelmatig het vuur aan de schenen legt over het dossier, vindt het onverantwoord om een kleine gemeente als Grimbergen een complex dossier zoals dat van het Eurostadion te laten behandelen. Hij wijst er nog op dat Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) een negatief advies gegeven had, maar dat de administratie hem niet gevolgd is.

"De Vlaamse regering moet een duidelijke lijn ontwikkelen en dit dossier als 'complex dossier' naar zich toetrekken. Het kan niet zijn dat Weyts beweert een negatief advies te geven en Schauvlieges diensten een 'go' geven. De Vlaamse regering mag zich hierover niet verder wegstoppen", vult Vlaams fractieleider Björn Rzoska aan.

Bovendien wijst Arnaud Verstraete erop dat het milieueffectenrapport (MER) stelt dat het Eurostadion een negatieve impact zal hebben op de mobiliteit in het noorden van Brussel, zelfs na de Vlaamse investering aan de Ring. "Dat zou betekenen dat het Vlaamse geld voor niets geweest zal zijn", meent het Groen-parlementslid. Hij heeft daarbij een gedeelde bekommernis: zowel voor de mobiliteit als voor de leefbaarheid van het project.

bron: Belga