Weyts: "Coalitiekeuze ligt nog niet in definitieve plooi"

Weyts: "Coalitiekeuze ligt nog niet in definitieve plooi"

De N-VA heeft nog niet beslist met welke coalitiepartners ze in Vlaanderen in zee wil. Dat zei Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts vandaag in De Ochtend op Radio 1. "We zitten wat betreft coalitiekeuze zeker nog niet in een finale definitieve plooi. Vandaar dat er deze week nog wat contacten zullen plaatsvinden", klonk het. "Mogelijk krijgen we deze week een doorbraak, maar discretie is geboden." Het bleef ook afgelopen weekend wachten op een doorbraak in de Vlaamse regeringsvorming. Nadat formateur en N-VA-voorzitter Bart De Wever vorige week met de onderhandelaars van CD&V, sp.a, Open Vld en Vlaams Belang samenzat, gonsde het van de geruchten dat er snel knopen zouden worden doorgehakt, maar dat gebeurde tot nog toe niet.

"Mogelijk krijgen we deze week een doorbraak in de Vlaamse regeringsonderhandelingen", lichtte Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) vandaag in De Ochtend een tipje van de sluier. "Maar discretie is geboden".

Volgens Weyts heeft zijn partij nog geen definitieve coalitiekeuze gemaakt. "We zitten wat dat betreft zeker nog niet in een finale plooi", klonk het. "Vandaar dat er nog wat contacten zullen plaatsvinden deze week alleszins."

Ook over de toekomstige Vlaams minister-president wilde Weyts niets lossen. Voorzitter De Wever was voor de verkiezingen expliciet kandidaat, maar ook de naam van voormalig vicepremier Jan Jambon circuleert. "We hebben veel sterke kandidaten die dat mandaat kunnen invullen", bleef Weyts op de vlakte. "Jan Jambon zou een goede minister-president zijn, net zoals we nog andere kandidaten in de rangen hebben die dat kwaliteitsvol zouden kunnen invullen."

bron: Belga