Weyts belooft financiële steun voor transporteurs die investeren in verkeersveiligheid

Weyts belooft financiële steun voor transporteurs die investeren in verkeersveiligheid

Er komt een financieel duwtje in de rug van de Vlaamse overheid voor transporteurs die investeren in verkeersveilige vrachtwagens. Dit jaar nog kunnen bedrijven tot 100.000 euro krijgen, luidt een persmededeling van Ben Weyts, Vlaams minister voor Mobiliteit, zondag. De financiële steun van de overheid wordt wel enkel toegekend als de transporteur investeert in verkeersveilige maatregelen die verder gaan dan wettelijk vereist. Het gaat dan om extra dodehoekdetectoren, camera's, systemen die het gebruik van een GSM blokkeren in een rijdende vrachtwagen, aslastmeters en automatische remsystemen.

Transporteurs die ervoor opteren om rijassistentiesystemen te huren, leasen of kopen - het gaat dan om alcoholslots, rijanalysesystemen en systemen om de vrachtwagen op de weg te houden - kunnen eveneens rekenen op de subsidies.

Het subsidiebedrag per onderneming zal niet hoger uitvallen dan 100.000 euro, aangezien de Europese regels dit bedrag beperken. Het systeem zou vanaf midden 2017 in werking treden, maar, zo belooft de minister, het systeem werkt proactief dus alle investeringen die reeds vanaf begin 2017 werden gedaan, kunnen worden ingebracht.

bron: Belga