Wetenschappers onthullen belangrijkste personage van Game of Thrones

Wetenschappers onthullen belangrijkste personage van Game of Thrones

Fans van de hitserie Game Of Thrones wachten al maanden vol spanning op het zesde seizoen. In afwachting dokterden Amerikaanse wiskundigen uit wie nu voor eens en voor altijd het belangrijkste personage is.

Jie Shan en Andrew J. Beveridge van het Macalester College uit de Verenigde Staten baseerden zich voor hun analyse op het derde boek 'A Storm Of Swords'. Ze gingen na hoe vaak bepaalde personages in interactie gingen met andere personages. "Als twee personages verschenen binnen de 15 woorden, dan werd er een 'link' tussen de twee toegevoegd", leggen de twee bollebozen uit aan Quartz.

Vervolgens gingen ze na hoe belangrijk die connecties en interacties waren, wat uiteindelijk het volgende resultaat opleverde:

Het is geen verrassing dat Tyrion als de ultieme protagonist uit de bus komt. Hij is niet alleen ontzettend populair bij de kijkers, maar heeft ook de meeste sociale netwerken met hooggeboren heren. "Na Tyrion volgt Jon Snow. Hij heeft een unieke positie dankzij zijn connecties met hooggeboren heren, de Night's Watch en de wildlings."

Sansa en Daenerys

Dat Sansa de top drie afsluit, is best verrassend. "Andere spelers zijn zich bewust van haar waarde als Stark-erfgenaam en gebruiken haar als een pion in hun machtsspel. Al zij sluwer wordt, kan ze haar netwerk met een dramatisch effect verzilveren", aldus de onderzoekers.

Hoewel Daenerys uit de top drie valt, moet je haar ook niet onderschatten. "Ze is nu min of meer geïsoleerd, maar als ze terugkeert naar Westeros om de troon op te eisen zal ze het huidige netwerk op zijn kop zetten." Bovendien denken de onderzoekers dat de mother of dragons voor de toekomst verhaal staat en kan je op basis van de personages met wie zij gelinkt is al afleiden wat er gaat gebeuren...

[polldaddy poll="9378767"]

 

Foto HOB