Wetenschappers ontdekken waarom je altijd te laat komt

Wetenschappers ontdekken waarom je altijd te laat komt

Op school worden laatkomers geregeld gestraft, maar dat lijkt nooit echt te werken. Daarom denken onderzoekers dat de persoonlijkheid de oorzaak is van al die vertragingen. Dat schrijft The Wall Street Journall.

Mensen die steeds te laat zijn, kunnen niet goed inschatten hoelang een taak zal duren. Daardoor lopen ze vaak hopeloos achterop op schema. Daarnaast zijn laatkomers vaak ook multitaskers. Wie meerdere dingen tegelijk doet, heeft minder zicht op zijn taken en is vaker te laat met opdrachten.

Meer ontspannen

De onderzoekers onderscheiden twee soorten individuen: een A-type en een B-type. De mensen die behoren tot de eerste groep, zijn preciezer. De andere categorie is minder stipt maar doorgaans ook meer ontspannen.

De laatkomers kunnen minder goed inschatten hoe snel de tijd vooruitgaat. Onderzoekers lieten mensen gokken wanneer er een minuut voorbij was. Mensen van het type A konden dat redelijk goed. Gemiddeld zeiden ze na 58 seconden dat er een minuut was afgelopen. De andere groep gaf meestal na 77 seconden pas aan dat de minuut verlopen was.