Wetenschap bewijst: meisjes kiezen niet voor 'bad boys'

Wetenschap bewijst: meisjes kiezen niet voor 'bad boys'

'Good guys always finish last'. Het is huizenhoog cliché, maar wel de inspiratiebron voor de start van een rookverslaving van heel wat jongeren en verachtelijke datingcursussen waarin mannen geleerd wordt hoe ze vrouwen kunnen versieren door ze te beledigen. Wel, de brave, goedhartige jongens kunnen opgelucht ademhalen, want uit wetenschappelijke analyses blijkt dat die veronderstelling helemaal niet correct is.

Er is al veel onderzoek gevoerd naar de manier waarop heteroseksuele vrouwen hun partners kiezen. Een team liet bijvoorbeeld vrouwen uit drie mannen een date kiezen voor een collega. In een andere studie moesten de proefpersonen iemand kiezen op basis van woorden die hun karakter zouden moeten beschrijven. In beide gevallen toonden de resultaten aan dat mannen met een goede inborst uiteindelijk meer kans maken om gekozen te worden. Bovendien zal het uiterlijk van een vriendelijke man ook positiever worden ingeschat.

Hoe komt het dan dat vrouwen lijken te vallen voor egocentrische, narcistische players? Dat komt omdat zij meestal veel vertrouwen uitstralen en hun uiterlijk verzorgen. Bovendien zijn ze in het begin van een kennismaking vaak aangenamer en vriendelijker. Maar op lange termijn komt de egoïstische kant van die personen bovendrijven en blijken ze meestal niet geschikt te zijn voor een langdurige relatie.

Foto Pixabay