West-Vlaanderen investeert in opleidingen toeristische sector

West-Vlaanderen investeert in opleidingen toeristische sector

Provinciebedrijf Westtoer wil in 2017 fors inzetten op opleidingen voor de toeristische sector. Dat heeft gedeputeerde voor Toerisme Franky De Block in Brugge aangekondigd. West-Vlaanderen trekt in de meerjarenbegroting 3 miljoen euro extra uit voor toerisme, maar Westtoer wil de sector ook via opleidingen klaarstomen voor de toekomst. Zo krijgen de toeristische ondernemers de kans om zich te laten bijscholen rond onder meer upselling, sociale media en klantvriendelijkheid.

Net daarom krijgt het project "Share a Smile" dit jaar een vervolg. Dat is een mobiel klaslokaal dat langs de kust trekt en waarin medewerkers van restaurants en cafés workshops krijgen over gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Westtoer werkt daarvoor samen met de koepel Horeca Vorming.

Dat alles moet leiden tot meer kwaliteit in West-Vlaanderen. Net daarom werd acht jaar geleden het Q-label in het leven geroepen, een kwaliteitslabel voor de toeristische sector. Inmiddels kregen 225 ondernemingen en toeristische diensten dat label. Vijftig nieuwe ondernemers zijn recent ingestapt in het kwaliteitstraject.

bron: Belga