Werkuniform tegen keuzestress

De afgelopen drie jaar droeg Mathilda Kahl dezelfde werkoutfit, vijf dagen per week. "Ik wou gewoon tijd en energie sparen," laat ze weten aan Business Insider. Kahl was het beu om 's morgens te laat te komen door te lang voor de spiegel te staan, en zenuwachtig te zijn over of dat haar kledij wel geschikt was voor de verschillende meetings die ze die dag had bij haar reclamebureau.

Als iemand die al de hele dag lang beslissingen maakt, verlangde ze naar een keuze minder. "Tijdens werkdagen heb ik al zoveel creatieve uitdagingen aan mijn hoofd dat ik niet de nood heb om me ook nog eens creatief te uiten in mijn kledingkeuze. Ik had er eindelijk genoeg van."

Outfit

Na een bepaalde vergadering waarbij ze zich realiseerde dat haar mannelijke collega's nooit zoveel stress hadden als zij, besloot ze zich een vaste werkoutfit aan te schaffen. Het moest iets zijn dat er zowel professioneel als modebewust als klassiek uitzag, ook al draag je het elke dag.

"Ik zocht iets dat simpel was, maar ook niet té anoniem. Na een paar dagen zoeken naar het juiste topje werd ik verliefd op een witte blouse met een diagonale lijn. Het was persoonlijk, maar tegelijk niet te opvallend."

Kahl kocht 15 versies van het zijde witte topje en zes paar van de zwarte broek zodat ze niet constant de was zou moeten doen. Om af te werken kocht ze een zwarte strik om extra flair toe te voegen aan het geheel.

De outfit was een succes, geen collega's meer die zich druk maakten over wat ze droeg."Ik ben blij dat we er niet veel over praten, dat was net het hele idee achter het uniform. De focus wegnemen van de kleerkast en hem op het werk te leggen."

Ook haar leven buiten het werk is veranderd. "Tegenwoordig hoef ik me niet meer te haasten omdat ik nog een outfit moet kiezen. Daardoor kan ik er veel meer van genieten. Ik apprecieer de kleren die ik heb meer, ze voelen specialer nu dat ik ze niet meer elke dag draag."