Werken bij Elia: «?De innovatie bij Elia geeft me energie!?»

Werken bij Elia: «?De innovatie bij Elia geeft me energie!?»

Andy Goyvaerts

Leeftijd? 28 jaar

Functie? Technical Expert Hoogspanning

Bedrijf? Elia

Vertel eens over je functie.

Mijn job is vooral strategisch. Binnen onze dienst volgen we de complete asset lifecycle van hoogspanningstoestellen op. Dit gaat van het specifiëren en goedkeuren van nieuwe toestellen, het bepalen van de te volgen onderhoudsstrategie tot het vastleggen wanneer en hoe deze toestellen vervangen zullen worden. Momenteel ben ik bezig met een één jaar durend project waarbij we technische analyses uitvoeren om het gedrag van onze toestellen beter te kennen en op basis hiervan efficiëntere strategieën ontwikkelen.

Heb je een gevarieerde job?

Heel zeker. Samen met mijn collega's probeer ik iedere dag het beste uit ons hoogspanningsnet te halen. Ik heb ook de volle verantwoordelijkheid over mijn taken, van het specifiëren in de lastenboeken tot contacten met leveranciers. Elia vertrouwt me veel toe en dit geeft me extra voldoening.

Wat boeit je vooral in je job?

Bij Elia beleef je innovatie vanop de eerste rij. Enkele malen per jaar wonen we internationale bijeenkomsten bij om de nieuwe trends te volgen en oplossingen voor problemen met andere transmissienetbeheerders te vergelijken. Naast dit kreeg ik zo'n twee jaar geleden de opportuniteit om de eerste mobiele hoogspanningspost binnen Elia te introduceren. Een grote panne lossen we vanaf nu zo direct op.

Waarom koos je voor Elia?

Als pas afgestudeerde of starter geniet je hier van veel vrijheid en kansen. Elia investeert veel in zijn medewerkers door de specifieke starterstrajecten waarbij men op een periode van twee jaar in aanraking komt met verschillende facetten van het bedrijf door onder andere opleidingen, maar ook door uitwisselingen met andere departementen. Er wordt echt naar je geluisterd, dat voelt goed! Bij Elia krijg ik echt energie van mijn werk.

Deze testimonial wordt u aangeboden door onze partner Elia.