Werken bij de MIVB: "De Brusselaars kunnen en mogen helpen maakt mij trots"

Werken bij de MIVB: "De Brusselaars kunnen en mogen helpen maakt mij trots"

Wie?     Serge Vanbossele

Leeftijd?     45 jaar

Studies?    Industriële Mechaniek

Functie?     Metrobestuurder

Bedrijf?    MIVB

"In mijn metrostel van 100?meter lang vervoer ik elke dag op al onze lijnen, samen met mijn collega's, duizenden passagiers door heel Brussel. In tegenstelling tot bepaalde gangbare misvattingen, is elke dag met een metrostel rijden helemaal niet eentonig. Er zijn allerhande verschillende diensten en taken uit te voeren: zo komt het wel eens voor dat het metroverkeer verstoord is. Het is dan de taak van elke betrokken medewerker om, samen met de “dispatching”, ervoor te zorgen dat het netwerk zo snel mogelijk terug normaal kan werken."

"Je levert een openbare dienst. Je helpt de mensen om zich in Brussel te verplaatsen. Dat ik de Brusselaars kan en mag helpen, maakt mij trots. Vanaf mijn bestuurdersplaats ontdek en herontdek ik telkens opnieuw – zij het ondergronds – de stad uit mijn kindertijd dankzij de stations waar ik voorbij kom en de mensen die de metro nemen."

"Onderweg zijn, de mensen een dienst bewijzen en in een multiculturele omgeving kunnen werken: ook dat maakt mijn job boeiend."

 

Deze testimonial wordt u aangeboden door onze partner MIVB.