Wereld Natuur Fonds dooft de lichten van het Atomium

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) heeft zaterdagavond de lichten van het Atomium gedoofd. Daarmee neemt het Belgische monument deel aan Earth Hour, de jaarlijkse mondiale actie van het WWF om de wereld te mobiliseren voor het klimaat. In 178 landen en 7.000 steden, een recordaantal, ging zaterdag tussen 20.30 uur en 21.30 uur het licht uit ten voordele van Earth Hour. Meer dan 10.400 lokale en nationale gebouwen, waaronder het Atomium in België, doofden dan voor een uurtje de lichten. In de hoofdstad gingen ook nog de lichten van onder meer de Grote Markt en 49 metrostations uit. Verschillende andere Belgische steden als Antwerpen, Gent, Brugge, Bergen en Roeselare deden ook mee aan de actie.

Normaal gezien zou premier Charles Michel de lichten van het Atomium te doven, maar omwille van de arrestatie van Salah Abdeslam was hij niet aanwezig.

Het WWF betreurt weliswaar dat hun oproep om een Belgisch Klimaatplan op tafel te leggen tegen het eind van 2016 niet opgevolgd werd door de Michel. "Earth Hour was een perfecte gelegenheid voor onze eerste minister, drie maanden na de klimaattop, om zich te engageren tegen de klimaatverandering. De urgentie was nooit zo groot en toch blijft ons land onbeweeglijk aan de zijlijn staan. We blijven druk uitoefenen totdat de regering haar verantwoordelijkheid neemt", zegt Antoine Lebrun, Directeur van WWF-België.

bron: Belga