Wereld Economisch Forum geeft vrouwen de leiding

Wereld Economisch Forum geeft vrouwen de leiding

Wanneer de wereldleiders samenkomen in het Zwitserse Davos voor het Wereld Economisch Forum krijgen enkele prominente gasten de rol van co-voorzitter. Zij zijn het uithangbord van de bijeenkomst en communiceren over de besproken thema's en de conclusies die getrokken zijn.

Christine La Garde

Op de komende bijeenkomst in januari zullen dat alleen maar vrouwen zijn, en niet van de minsten. De meest bekende is Française Christine Lagarde, de algemeen directeur van het Internationaal Muntfonds (IMF).

Zij krijgt het gezelschap van CEO's Isabelle Kocher van energiereus Engie en Ginni Rometty van de Amerikaanse automatiseerder IBM. Vanuit de politiek zal de Noorse premier Erna Solberg present tekenen. Het middenveld is dan weer vertegenwoordigd door Sharan Burrow, de secretaris-generaal van koepelorganisatie International Trade Union Confederation.

Ten slotte zijn er nog Fabiola Gianotti, de directeur-generaal van onderzoeksinstelling Cern en de Indiase Chetna Sinha van de Mann Deshi-stichting.

Het WEF gaf geen extra uitleg over de keuze om enkel vrouwelijke co-voorzitters uit te nodigen, wellicht omdat dat in het verleden ook niet gebeurde als er enkele mannelijke waren.

Verdeelde wereld

Het centrale thema is deze editie ‘een gemeenschappelijke toekomst in een verdeelde wereld'. Doel is om een antwoord te vinden op de vraag waarom de wereld nu meer verdeeld is dan in het verleden op economische, sociaal en politiek vlak.