Wendy Jans loodst België naar halve finales EK teams

Wendy Jans loodst België naar halve finales EK teams

België speelt morgen in het Litouwse Vilnius de halve finales van het Europees kampioenschap snooker voor landenteams. In hun kwartfinale schakelden Wendy Jans en Jurgen Van Roy vrijdag de Ieren Michael Judge en Robert Murphy met 4-3 uit. Jans versloeg Judge met 62-42 en Murphy met 79-51. Van Roy won met 70-16 van Judge, maar moest voor Murphy met 71-26 de duimen leggen. De Belgen leden ook twee nederlagen in het dubbelspel (66-41 en 73-13), zodat Jans opnieuw tegen Judge moest aantreden in een beslissende zevende wedstrijd. Die won ze met 60-33.

Om een plaats in de finale geven Jans en Van Roy zaterdag de Maltezen Alex Borg en Brian Cini partij. Zij plaatsten zich met een 4-1 zege tegen de Welshmen Alex Taubman en Andrew Pagett. De andere halve finale is een onderonsje tussen Ierland 2 (Rodney Goggins en Jadon Devaney) en Ierland 3 (Brendan O'Donoghue en Ryan Cronin).

Vanavond neemt Jans het in de finale van het EK voor vrouwen om een tiende Europese titel nog tegen de Russische Daria Sirotina op.

bron: Belga