Welk type autochauffeur ben jij?

Welk type autochauffeur ben jij?

De leerkracht

De leerkracht voelt constant de drang om andere chauffeurs te wijzen op hun fouten. Hij is dan ook kwistig met feedback en hoopt dat anderen de moeite nemen om er uit te leren.

De betweter

De betweter is er rats van overtuigd dat hij op de baan omringd is door incompetente imbecielen. Net zoals de leerkracht voelt hij de neiging om andere bestuurders de les te spellen, maar doet dat veilig en al vloekend achter het stuur.

De kemphaan

Deze competitierakker wil steevast vooraan rijden en verliest heel gemakkelijk zijn geduld als iemand hem de loef afsteekt. Hij is ook dat type bestuurder dat gas bijgeeft wanneer iemand hem probeert in te halen of een gat op de autostrade sluit zodat niemand er tussen kan.

De straffer

Deze ietwat agressieve bestuurder heeft de neiging om iedereen te straffen voor het minste. Hij durft andere chauffeurs zelfs klem te rijden om hen lik op stuk te geven.

De filosoof

De filosoof kan zijn eigen zenuwen onder controle houden in de auto, accepteert fouten van anderen en probeert ze rationeel uit te leggen.

 

 

De ontwijker

De ontwijker ziet andere chauffeurs als een gevaar op de baan en gaat ze dus zoveel mogelijk uit de weg.

 

De ontsnapper

De ontsnapper wil zich volledig afzonderen van de buitenwereld. Hij doet door heel de rit naar luide muziek te luisteren of te bellen. Ze zoeken deze afleiding bewust op zodat ze zich niet ergeren aan andere chauffeurs op de baan.

Foto's London School of Economics and Political Science/Goodyear