Welk huisdier past het best bij jouw sterrenbeeld?

Welk huisdier past het best bij jouw sterrenbeeld?

Naast een ideale love match voor ieder teken van de dierenriem, kan er ook een huisdier aan elk sterrenbeeld gekoppeld worden. Benieuwd naar welk dier bij jou past? Ontdek het aan de hand van deze lijst.

Ram

De rammen onder ons zijn steeds energiek en bewegen graag, een ideaal speelkameraadje dus voor een hond. Optimistisch en enthousiast als altijd neemt de ram zijn huisdier overal mee naartoe, om samen nieuwe avonturen te ontdekken.

 

 

Stier

'Opgeven' staat niet in het woordenboek van een stier. De keuze valt daarom op een hamster, die kan blijven doorgaan. Daarnaast is een stier iemand die graag liefheeft. Dit sterrenbeeld zal een hamster dan ook de liefde en de aandacht schenken, die het daadwerkelijk nodig heeft.

 

 

Tweeling

Van tweelingen is geweten dat ze sterk zijn in communiceren. Bovendien heeft dit teken van de dierenriem nood aan een gesprekspartner die flexibel en intelligent is. En welk dier is niet vies van een flinke babbel? Juist ja, een papegaai.

 

 

Kreeft

Een kreeft heeft nood aan een gelijkgestemde ziel, die vertrouwt op zijn intuïtie om beslissingen te maken. Een dier dat steeds zijn gevoel volgt, is de kat, die eveneens zijn passie voor eten deelt.

 

 

Leeuw

Een leeuw wil net zoals een paard een avontuurlijk leven leiden, met af en toe de nodige risico's. Stilstaan is erg moeilijk voor dit sterrenbeeld, het moet vooruitgaan. Daarnaast houdt een leeuw van een zekere machtspositie, en welk dier straalt er meer prestige uit dan een paard?

 

 

Maagd

Het is algemeen geweten dat de maagden onder ons sneller getroffen worden door allerlei kwaaltjes en allergieën. Een vis als huisdier is dan ook op het lijf geschreven voor dit teken, gezien dit dier geen kriebelige haren achterlaat. Maagden zijn bovendien grote piekeraars, terwijl een vis op zijn beurt rust kan brengen in het rommelige brein van dit sterrenbeeld.

 

 

Weegschaal

Ben jij een weegschaal? Dan is het tijd om een duif in huis te halen! Deze vogel is niet alleen elegant en mooi om naar te kijken (een weegschaal houdt nu eenmaal van alles wat mooi is), maar staat ook symbool voor harmonie en romantiek. Weegschalen houden bovendien niet van drama en hebben een meer no-nonsense mentaliteit, iets wat perfect terug te vinden in de levensstijl van de duif.

 

 

Schorpioen

Schorpioenen staan symbool voor transformatie, iets waar de slang volledig bij past. Op regelmatige basis neemt de slang een nieuwe start door uit zijn oude huid te kruipen. Schorpioenen kunnen het verleden perfect achter zich laten en met een frisse blik de toekomst tegemoet gaan.

 

 

Boogschutter

Wie tot de boogschutters behoort, is onafhankelijk en reist van nature erg graag. Veel tijd om aan een huisdier te spenderen is er niet. Een schildpad heeft echter niet veel zorg en aandacht nodig en kan ook zonder hulp van anderen overleven.

 

 

Steenbok

Een sterrenbeeld dat nood heeft aan een stabiel leven en controle over alles, dat is ongetwijfeld de steenbok. Af en toe is het echter nodig dat de steenbok uit zijn comfortzone treedt en risico's durft te nemen. Een fret kan hierbij helpen, met zijn vaak onverwachte en snelle bewegingen.

 

 

Waterman

Een waterman heeft de neiging om zijn naaste te helpen, lief te hebben en te overspoelen met aandacht. Alpaca's houden ervan om veel liefde te krijgen en vormen daarom het ideale huisdier voor dit sterrenbeeld.

 

 

Vissen

Een konijn wordt het liefst vertroeteld door dit teken van de dierenriem. Dit knaagdier is immers zeer emotioneel ingesteld en even gevoelig als vissen. Beiden vertoeven graag in elkaars gezelschap, want zowel vissen als konijnen houden van rust. Bovendien wordt dit sterrenbeeld graag overrompeld door knuffels en vindt het zelf ook leuk om affectie te geven.

 

 

Foto's Pixabay