Weinig blessurezorgen bij Jonge Duivels

Weinig blessurezorgen bij Jonge Duivels

Bondscoach Johan Walem kan in aanloop naar het EK U21 in Italië en San Marino (16-30 juni) rekenen op een (bijna) volledig fitte kern. Tijdens de training van deze morgen in Tubeke werkten 24 spelers de gehele training af. Slechts twee spelers deden niet alle oefeningen mee. Rechtsachter Dion Cools (kaakbeenbreuk) trainde mee met de groep, maar meed nog alle contact. Middenvelder Orel Mangala, herstellende van een spierscheurtje in de rechterdij, beperkte zich tot loopoefeningen. Beide spelers komen wel nog steeds in aanmerking voor de definitieve selectie van 23 spelers, die Walem komende dinsdag zal bekendmaken. Hun aantreden maandag in de vriendschappelijke interland in en tegen Frankrijk is twijfelachtig.

Yari Verschaeren concentreert zich momenteel nog deels op zijn examens, maar trainde vrijdag en zaterdag wel al mee met de groep. De revelatie van Anderlecht sluit volgende week vrijdag bij vertrek naar het trainingskamp in Catania definitief bij de groep aan.

De Jonge Duivels moeten het op het EK al zonder Landry Dimata en Zinho Vanheusden doen. Beide sterkhouders gaven forfait met knieperikelen.

Het EK start voor de Jonge Duivels op 16 juni tegen Polen. Vervolgens volgt op 19 juni een duel met Spanje. De laatste groepsmatch, tegen gastland Italië, staat op 22 juni gepland.

bron: Belga