Wegenwerken aan E313 tussen Beringen en Lummen in laatste rechte lijn

Wegenwerken aan E313 tussen Beringen en Lummen in laatste rechte lijn

De aanleg van de spitsstroken op de E313 tussen het Klaverblad in Lummen en op- en afrittencomplex 26 'Beringen' gaat de laatste rechte lijn in. Het Agentschap Wegen en Verkeer start vanaf deze week met de plaatsing van het betonnen wegdek in de rijrichting Luik, waardoor voor het einde van de zomervakantie bijna 10 kilometer autosnelweg aangepakt zal zijn. Het Agentschap Wegen en Verkeer voert sinds begin april op en rond het Klaverblad in Lummen aanpassingen uit om de doorstroming te optimaliseren. Naast het verlengen of verbreden van in- en uitvoegstroken op de verkeerswisselaar moet ook de aanleg van de nieuwe spitsstroken met pechhavens de wachttijden tijdens piekmomenten terugschroeven. Verder opteerde het Agentschap om het wegdek van de E313 in die zone grondig te vernieuwen, samen met de vier bruggen die er de autosnelweg kruisen.

De Vlaamse regering investeert 15,5 miljoen euro om de doorstroming op en rond het Klaverblad in Lummen te verbeteren. "Dit project tussen Beringen en Lummen werd opgezet als een 'quick-win' om de wachttijden te verminderen in de omgeving van de verkeerswisselaar", aldus Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). "Bovendien leggen we in het voorjaar van 2019 vanaf het Klaverblad op de E314 richting Nederland een derde rijstrook aan."

De laatste fase van de werken - in de richting van Luik - ging eind juni van start. Doordat er tijdens het bouwverlof werd doorgewerkt, kan het vernieuwde stuk autosnelweg tegen het einde van de zomervakantie in gebruik worden genomen. De nieuw aangelegde rijstroken zullen eerst als weefstrook gebruikt worden, om vervolgens als spitsstrook ingezet te worden na het plaatsen van de portieken met dynamische infoborden.

bron: Belga