Wegen van Westerlo en coach Jacky Mathijssen scheiden

Wegen van Westerlo en coach Jacky Mathijssen scheiden

Jacky Mathijssen stopt als coach van KVC Westerlo. Dat hebben de Kemphanen laten weten op de clubwebsite. De Limburger was er bij Westel niet in geslaagd de degradatie uit de Jupiler Pro League te ontlopen, beide partijen gaan nu in onderling akkoord uit mekaar. De ex-doelman streek half september neer bij de Kempense club, hij volgde toen de ontslagen Bob Peeters op. Daarvoor stond Mathijssen aan het roer bij onder meer Oud-Heverlee Leuven, STVV, Charleroi, Club Brugge, Lokeren en (Germinal) Beerschot. Met hem als T1 degradeerde Westerlo uit de Jupiler Pro League, komend seizoen treedt de club aan in 1B.

"KVC Westerlo en Jacky Mathijssen hebben samen beslist geen nieuwe overeenkomst aan te gaan omdat er geen gezamenlijk sportief en financieel project kon worden uitgewerkt waarbij beide partijen voldoende garanties zagen voor een vruchtbare verdere samenwerking", klinkt het officieel op de clubwebsite.

Westerlo start de competitie op zondag 6 augustus met een thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge. Wie Mathijssen opvolgt, is koffiedik kijken. "Westerlo was tevreden over de werkwijze van Mathijssen en hoopt dat hij in de toekomst een club kan vinden waar hij zijn visie volledig kan uitwerken", aldus Westel.

bron: Belga