Weet je niet wat te doen dit weekend? Wij helpen je een eindje op weg met deze tips

Zoek je nog een leuke activiteit voor dit weekend? Hier zijn enkele ideetjes.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

Summer of Love

nog t.e.m. 1/10 in Oostende

Wikimedia / Marc Ryckaert

Fort Napoleon wordt deze zomer het startpunt voor jouw Summer of Love! De expo haalt herinneringen op aan de beruchte summer van 1967, toen in San Francisco zo'n 100.000 jongeren een dikke vinger opstaken tegen het ouderlijk gezag en hun gevonden vrijheid vierden met de nodige seks, drugs en rock-'n-roll. Zo'n twintig Vlaamse fotografen (Jimmy Kets, Lieve Blancquaert…) vragen zich af wat er vandaag van die generatie is overgebleven en stellen tegenover een iconich beeld uit de archieven een eigen foto.

Gent Jazz

nog t.e.m. 15/7 in Gent

AFP / Larry Busacca

Een ticket voor Gent Jazz, meer heb je niet nodig om weer helemaal mee te zijn met wat er leeft in muziekland. Het festival brengt oude rotten, toekomstige jazziconen en heerlijke ontdekkingen naar de groene site van de Bijloke. Het eerste weekend geeft Gent Jazz alvast stevig van jetje met grootheden als Herbie Hancock en - waaaah! - Norah Jones (foto) op de affiche. Maar de parelvissers onder de jazzies verheugen zich vooral op Belgisch jong talent als Schntzl en LabTrio. Ieder zijn meug, zoals ze zeggen in Gent.

Spots op West

T.e.m. 9/7 in Westouter

Foto Karel De Puysseleir

Er wordt in Vlaanderen theater gespeeld dat de stukken er vanaf vliegen - en niet alleen op de grote professionele podia, maar ook daarbuiten. Het zomerfestival van de amateurtheaterkoepel OPENDOEK brengt de crème de la crème van die liefhebbers nu samen tijdens Spots op West. het charmante Westouter wordt de plaats waar sappige drama's als ‘Mosselsoep met ballen', ‘Memoires van een Emotioneel Studerend Kalf' en ‘Een zwaar klotefeestje' zich zullen ontrollen. Cool!

Cactusfestival

7-9/7 in Brugge

AFP / BERTRAND LANGLOIS

Cactusfestival vaart al langer onder de vlag ‘small is beautiful' en we konden het daar niet meer mee eens zijn, maar de namen op de affiche lijken ons niet zo small - tenzij u Jamie Lidell (foto), Explosions in the Sky of Kaiser Chiefs maar prutsers vindt, natuurlijk. Talent van eigen bodem is goed vertegenwoordigd met de mannen (en vrouwen ) van Goose en Het Zesde Metaal, dus geen enkele reden meer om niét af te zakken naar het Brugse Minnewaterpark!

Schatten van Vlieg

Nog t.e.m. 31/8

Elk jaar doen meer dan 300 musea, bibliotheken, festivals mee aan de zomeractie van Vlieg: ze ontwikkelen een speurtocht die je kroost op pad stuurt, op zoek naar de schatkisten die Vlieg in huis heeft verstopt. Een leuke activiteit op maat van ijverige speurneuzen, en die ‘neus' mag je trouwens letterlijk nemen, want dit jaar werkt Vlieg rond het thema ‘geur'. In elke schatkist zit een geurpakje boordevol spelletjes. Vers gemaaid gras, een pas geschilderd doek of een heel oud boek… Ruiken jouw kids wat Vlieg ruikt?