Weerbericht - Zwaarbewolkt met regen, maar zachte temperaturen

Zaterdag wordt het overal zwaarbewolkt met vanaf het zuidwesten langzaam aan perioden met regen of buien. Zaterdagnamiddag kunnen de buien in het oosten van het land vergezeld zijn van een donderslag. Het is zacht met maxima van 10 tot 14 graden. De wind is matig uit zuidelijke richtingen. In het westen van het land ruimt de wind naar het zuidwesten. Dat meldt het KMI, dat waarschuwt voor CO-intoxicatie. Zaterdagavond blijft het wisselvallig met buien, maar in het tweede deel van de nacht wordt het vanaf het westen droger met meer opklaringen. De minima liggen tussen 2 graden in de Hoge Ardennen en 7 graden aan zee. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Zondag is het eerst droog en deels bewolkt. Snel wordt het zwaarbewolkt en vanaf ongeveer de middag gaat het vanaf de Franse grens regenen of wordt het buiig. De maxima schommelen tussen 5 graden in de Hoge Venen, rond 8 of 9 graden in het centrum en 10 graden in de Kempen. Er waait een matige tot vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind. We verwachten rukwinden van 50 tot 70 km per uur, tijdens buien mogelijk meer.

Maandagochtend regent het eerst nog en op de hoogten kan soms smeltende sneeuw vallen. Daarna wordt het licht wisselvallig met opklaringen en enkele buien. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige westenwind die op het einde van de namiddag geleidelijk afneemt.

bron: Belga