Weerbericht: zonnige koude vandaag

In het grootste deel van Vlaanderen blijft het deze namiddag zonnig. Aan zee kunnen soms wel wat stapelwolken verschijnen. De maxima liggen rond -3 graden in de Hoge Venen, rond 1 of 2 graden in het grootste deel van Vlaanderen en rond 3 graden aan zee. Dat meldt het KMI. Vanavond is het op de meeste plaatsen lichtbewolkt tot helder. In het westen van West-Vlaanderen wordt het in de loop van de avond en nacht tijdelijk wisselend tot zwaarbewolkt met hier en daar wat lichte aanvriezende regen. In de andere regio's blijft het droog, maar er kan ook tijdelijk wat meer bewolking verschijnen. De minima liggen tussen -5 en -10 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen -2 en -5 graden elders.

Morgen wisselen zonnige en bewolkte perioden elkaar af. De maxima liggen rond -1 graad in de Hoge Venen, rond 4 graden in het centrum en rond 5 graden aan zee. Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag verschijnt geleidelijk veel hoge bewolking. In het westen van het land neemt ook de lage bewolking toe en misschien kan er op het einde van de nacht al wat sneeuw vallen aan de kust. De minima liggen rond -9 graden in de Hoge Venen, rond -1 of -2 graden in het centrum en rond 0 of -1 graad aan zee.

Vrijdagochtend is het al zwaarbewolkt over het westen van het land met een neerslaggebied dat zich heel langzaam van west naar oost over het land verplaatst. Aanvankelijk valt er sneeuw of smeltende sneeuw, in het westen later overgaand in regen. In het centrum van het land wordt dat sneeuw en later soms smeltende sneeuw. In het oosten zijn er eerst nog opklaringen, en daar komt de sneeuwzone pas in de loop van de namiddag aan.

bron: Belga