Weerbericht - Zonnig weekend voor de deur

Vrijdag wordt opnieuw een zonnige zomerdag met maxima tussen 21 graden aan zee en 30 graden in de Kempen. Vooral in het zuidoosten van het land kunnen er zich wat stapelwolken vormen, zo meldt het KMI. Aan de kust kunnen er soms ook wat lage wolkenvelden vanaf zee binnentrekken. De wind is meestal matig uit noordnoordoost tot noordoost.

Vrijdagavond en -nacht is het vaak helder of lichtbewolkt bij minima tussen 11 graden in de Hoge Venen en 16 graden in het centrum van het land. Er waait een zwak tot matige wind uit noordnoordoost die draait naar het noordoosten.

Ook het weekend blijft warm en zonnig. Zaterdag liggen de maxima tussen 25 graden aan de kust alsook op de Ardense Hoogten en 30 graden of meer in het centrum. De wind waait matig uit het oosten in het binnenland en noordoost aan zee.

Van zondag tot en met dinsdag blijft het droog en zonnig. Het is warm met maxima tussen 23 en 28 graden in het binnenland. Eerst waait er een overwegend matige oostenwind, maar dinsdag wordt de wind zwak en veranderlijk.

bron: Belga