Weerbericht - Zonnig met stapelwolken, nieuwe koude nacht in verschiet

Dinsdag is het droog en zonnig. In de namiddag worden er onschuldige stapelwolken gevormd. De maxima schommelen rond 14 of 15 graden in Vlaanderen, circa 12 graden aan de kust en rond 9 of 10 graden in de Ardennen. De wind is zwak tot matig uit noord tot noordoost. Dat meldt het KMI. Dinsdagavond verdwijnen de stapelwolken en vannacht wordt het meestal helder. Met de zwakke wind uit noord tot noordoost wordt het vrij koud met minima tussen 0 en -3 graden in de Ardennen en tussen +1 en +3 in Vlaanderen.

Woensdag wordt een overwegend zonnige dag. De maxima liggen tussen 14 graden aan zee en in de Hoge Venen, en 17 of 18 graden in het centrum. Donderdag valt er vanaf het zuiden eerst lichte regen bij tussenpozen. In de loop van de namiddag en de avond verwachten we buien, mogelijk met lokaal onweer. De vrij warme maxima schommelen van 16 tot 21 graden.

Vrijdag is het eerst meestal droog met opklaringen. Na de middag en 's avonds krijgen we buien met plaatselijk onweer. De maxima klimmen in vele streken tot 20 of 21 graden.

Ook zaterdag krijgen we soms buien maar ook opklaringen met maxima van 15 tot 20 graden. Sommige buien kunnen nog onweerachtig zijn. Zondag en maandag lijkt de kans op neerslag beperkt te blijven en zijn er opklaringen.

bron: Belga