Weerbericht - Zachtere temperaturen op komst

Het wordt zondag een bewolkte dag, met af en toe wat regen of een bui. In de Ardennen valt er nog sneeuw, verwacht het KMI. Wel wordt het stilaan zachter, ook de volgende dagen. Het KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie. Vaandaag/zondag verwacht het KMI veel bewolking met af en toe regen of een bui, tijdelijk voorafgegaan door wat aanvriezende regen of sneeuw. In de Ardennen valt er sneeuw. Op het einde van de dag is er kans op mist. Het wordt geleidelijk zachter met maxima rond 9 graden aan zee, tussen 4 en 6 graden in het centrum van het land maarr nog altijd rond 0 graden op de Ardense hoogten.

Zondagavond wordt het geleidelijk droger vanaf het westen van het land maar in de Ardennen valt er aanvankelijk nog wat neerslag, eerst sneeuw en later regen. Zondagnacht krijgen we nog vrij veel bewolking en kunnen lage wolken het zicht belemmeren op de Ardense hoogten. Het wordt meestal droog maar en regenbuitje blijft hier en daar mogelijk. Minima tussen 0 graden op de Ardense hoogten en 6 graden in het westen van het land. In de Ardennen stijgt het kwik lichtjes in de loop van de nacht.

Van maandag tot woensdag blijft het zacht met vrij veel bewolking maar de kans op regen blijft klein. Donderdag krijgen we de doortocht van een actieve regenzone met veel wind en vanaf vrijdag wordt het opnieuw kouder met winterse buien.

bron: Belga