Weerbericht - Zachter tegen eind volgende week

Weerbericht - Zachter tegen eind volgende week

We krijgen zaterdagnamiddag opnieuw zonnig winterweer, bij maxima tussen +1 en -3 graden in Hoog-België, en tussen 2 en plaatselijk 5 graden elders. De wind waait zwak en aan zee of in de Ardennen eerst nog af en toe matig uit oost tot zuidoost. Later wordt hij overal zwak uit zuidoost. Dat meldt het KMI. Zaterdagavond en -nacht is het meestal helder en valt de wind grotendeels weg. De temperaturen duiken dan ook naar -5 graden aan zee, naar -6 tot -8 graden in het centrum van het land en in de Ardense valleien plaatselijk naar -16 graden.

Zondag opnieuw hetzelfde liedje: zonnig, maar koud, met maxima tussen -3 en +2 ten zuiden van Samber en Maas en tussen +1 en +4 in Laag- en Midden-België. Af en toe trekken wel hoge sluierwolken voorbij. Zondagavond begint ondanks de sluierwolken onder een sterrenhemel. Na middernacht wordt het gedeeltelijk bewolkt vanaf het noordwesten maar houden de opklaringen stand in het oosten en zuidoosten. Minima tussen -3 graden aan zee en plaatselijk -15 graden in de Ardense valleien.

De werkweek begint met lage wolken, nevel en op sommige plaatsen aanvriezende mist. Geleidelijk stijgt het wolkendek en ontstaan er opklaringen. De maxima liggen rond -2 graden in de Hoge Venen, rond +2 graden in het centrum en rond +4 graden aan zee. Op plaatsen waar de zon vrij spel krijgt, kan het kwik tot 4 of 5 graden klimmen. De volgende dagen krijgen we opnieuw, na het optrekken van het ochtendgrijs, zonnige maar koude dagen, met soms wat wolken. Het blijft 's nachts vriezen. Tegen het einde van de week wordt het zachter en verdwijnt de nachtvorst geleidelijk.

bron: Belga