Weerbericht: zachte week met kans op regen

Weerbericht: zachte week met kans op regen

Het wordt vandaag zonnig en vrij warm. Af en toe schuiven er vooral hoge wolkenvelden voor de zon. In het noordwesten van het land kunnen er wat meer wolkenvelden voorkomen. Het kwik klimt naar waarden tussen 22 graden op het strand en 25 of 26 graden in de Kempen, meldt het KMI. 's Avonds wordt het helder tot lichtbewolkt. In de tweede helft van de nacht komen lage wolkenvelden ons land binnen in het noordwesten van het land. Tegen de ochtend kan er aan zee mogelijk wat lichte regen vallen. In de zuidelijke helft van het land blijft het helder of lichtbewolkt, met mogelijk vorming van een plaatselijke mistbank of wat nevel in de Ardennen. De minima liggen tussen 10 graden in de Ardennen en 16 graden in het noorden van het land.

Morgen schuift de bewolking verder landinwaarts. De dag begint zwaarbewolkt met soms lichte regen in het noorden en westen van het land. Elders, en dan vooral in het zuiden, is het zonnig en vrij warm. In de (late) namiddag bereikt de bewolking de Ardennen. In de avond bereikt een nieuwe en iets actievere storing de kust. De maxima schommelen tussen 18 graden aan de kust en 24 of 25 graden in het zuiden. In het centrum halen we nog zo'n 20 of 21 graden, alvorens het koeler wordt na doortocht van de storing.

Morgenavond en - nacht trekt een storing over ons land met lichte regen. In de tweede helft van de nacht klaart het op boven het centrum en noordwesten van het land, met minima tussen 9 en 12 graden.

Donderdagochtend verlaat een storing het zuidoosten van het land, waar het aanvankelijk nog zwaarbewolkt zal zijn met wat lichte regen. In de loop van de dag wordt het geleidelijk droger met enkele opklaringen. In de rest van het land is het 's ochtends reeds licht bewolkt en droog. Af en toe kunnen er wat meer wolkenvelden zijn, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Venen en 19 of 20 graden in het centrum van het land.

Vrijdag en zaterdag blijft het droog, met afwisselend zon en wolkenvelden met in de zuidelijke landshelft langere, zonnige perioden. Door de aangevoerde, relatief koele zeelucht blijven de temperaturen hangen rond 19 of 20 graden in het centrum van het land. Zondag wordt het vooral in het zuiden van het land overwegend zonnig, terwijl er in het noorden meer wolkenvelden zullen zijn. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden.

bron: Belga