Weerbericht - Zacht maar vrij omstuimig weer in aanloop naar kerstavond

Dinsdag valt er eerst regen in de oostelijke landshelft, en daarna wordt het weer vrij onstuimig en wisselvallig met regelmatig buien en rukwinden tot plaatselijk 70 à 80 kilometer per uur. De maxima variëren tussen 7 en 11 graden. Kerstavond en -nacht worden rustiger maar nog wisselvallig met tijdelijk enkele buien, meldt het KMI. Op kerstdag kunnen er in de voormiddag nog enkele buitjes vallen, vooral dan in het oosten van het land. Nadien wordt het, onder invloed van een hogedrukcel boven Frankrijk, meestal droog met soms brede opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 2 of 4 graden in de Ardennen en 6 tot 8 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit west tot noordwest.

Donderdag is het eerst droog en gedeeltelijk bewolkt. Daarna betrekt het vanaf het westen. In de loop van de namiddag kan er vooral in de westelijke helft van het land af en toe wat regen vallen. 's Ochtends is het vrij koud en overdag liggen de maxima tussen 2 graden in de Hoge Venen en 6 graden in het westen. De wind waait zwak en aan zee soms matig, uit zuidoostelijke richtingen.

Vrijdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt en kan er tijdelijk wat regen vallen. Het is vrij zacht met maxima van 3 of 4 graden in de Hoge Venen tot 9 à 11 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit west tot zuidwest.

bron: Belga