Weerbericht - Wolken en opklaringen wisselen mekaar af

Woensdag is het wisselend bewolkt met buien. In Hoog-België valt er sneeuw. In de loop van de namiddag wordt het droger met breder wordende opklaringen. Dat meldt het KMI. De maxima liggen tussen 0 en +4 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 5 en 7 graden elders. De wind waait matig uit het noordnoordwesten. In de Hoge Ardennen waait de wind soms vrij krachtig en aan zee soms krachtig. In die regio's is er kans op rukwinden tussen 60 en 70 km/uur. Woensdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag blijft het wellicht droog met een afwisseling van wolkenvelden en soms brede opklaringen. De minima liggen vrijwel overal beneden het vriespunt: tussen -6 graden in de Hoge Ardennen en -1 graad in het centrum en +3 graden aan zee.

Donderdag blijft het droog met wolkenvelden en opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het de hele dag vriezen. In het centrum krijgen we maxima rond 3 graden, aan zee rond 5 à 6 graden.

Donderdagnacht en vrijdagochtend trekt een warmtefront geleidelijk zuidoostwaarts over ons land. Aan de kust valt er 's ochtends regen en wordt het later droog maar bewolkt. Elders kan de eerste neerslag mogelijk vallen onder de vorm van smeltende sneeuw of in de Ardennen sneeuw. De maxima liggen tussen 1 graad in het uiterste zuiden en 8 graden aan zee.

Van zaterdag tot dinsdag wordt het dikwijls zwaarbewolkt met perioden van (lichte) regen of buien. De temperaturen stijgen wat en schommelen over het algemeen tussen 6 en 9 graden in het centrum van het land.

bron: Belga