Weerbericht - Wisselvallig winterweer met nog enkele sneeuwbuien in de Ardennen

Zondag blijft het wisselvallig met nog enkele sneeuwbuien in de Ardennen. Tussendoor zijn er ook al langere droge periodes. In het westen van het land wordt het onder impuls van een Franse storing zwaarbewolkt met regen of smeltende sneeuw. De maxima liggen tussen -3 en +4 graden bij een matige tot zwakke wind uit westelijke sector. Dat meldt het KMI. Zondagnacht verdwijnen de meeste sneeuwbuien. Het wordt meestal droog en op veel plaatsen wordt het nevelig of mistig. Vooral ten zuiden van Samber en Maas kan de mist aanvriezen. De minima liggen tussen -5 graden op de Hoge Venen en +2 graden aan zee. Hierdoor kan het plaatselijk gevaarlijk glad worden door rijm- en ijsplekken.

Maandag begint de dag op vele plaatsen met laaghangende bewolking, nevel en/of aanvriezende mist. In het oosten van het land valt er eerst mogelijk nog een vlokje sneeuw. In de loop van de dag wordt het droog met tegen de avond brede opklaringen. Het blijft wel koud met maxima van -4 graden in Hoog-België en tot +4 aan de kust. De wind waait zwak tot matig uit noord tot noordnoordoost.

Dinsdag blijft het droog met een afwisseling van brede opklaringen en wolkenvelden. De maxima liggen tussen -7 en +1 graad. Vanaf woensdag komt er meer bewolking vanuit het noorden en wordt het meestal grijs. Donderdag en vrijdag is een spatje regen niet uitgesloten. Het wordt minder koud met maxima tot +4 in het centrum.

Dinsdagochtend wordt het erg koud met overal matige tot strenge nachtvorst. Ook woensdagochtend is het nog erg koud maar nadien worden de nachten ook zachter en blijft de nachtvorst waarschijnlijk beperkt tot de Ardennen.

bron: Belga