Weerbericht - Wisselvallig weekend

Na het optrekken van het plaatselijke ochtendgrijs is het vrijdag droog en vrij zonnig met vooral in het westen wat hoge sluierwolken. Na de middag neemt de bewolking toe vanaf het westen. Pas in de late namiddag en avond verwachten we regen en buien vanaf de kust. De maxima liggen tussen 16 en 21 graden bij een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit west tot zuidwest. Dat meldt het KMI. Deze avond en nacht wordt het zwaarbewolkt tot betrokken. Een regenzone trekt geleidelijk van noordwest naar zuidoost over het land. Na middernacht volgen er opklaringen vanaf de kust. Minima van 8 graden in de Hoge Venen tot 14 graden aan de kust. Er staat een matige wind uit west tot zuidwest die op het einde van de nacht afzwakt en ruimt naar noordwest.

Zaterdagochtend verlaat een storing het zuidoosten van het land. Overdag komen we terecht in onstabiele zeelucht van polaire oorsprong en wordt het erg wisselvallig. Tussen de opklaringen door krijgen we wolkenvelden waaruit er regelmatig buien vallen, waarschijnlijk zelfs af en toe met een donderslag. Maxima van 14 graden in de Hoge Venen tot 18 graden in de Kempen. De noordwestenwind wordt matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee.

Na het optrekken van het ochtendgrijs is het zondag opnieuw wisselvallig met buien, maar waarschijnlijk minder talrijk dan de dag voordien. Een plaatselijke donderslag blijft mogelijk. Maxima van 13 tot 17 graden bij een matige noordwestenwind.

bron: Belga