Weerbericht: wisselend bewolkt met mogelijk een buitje in het westen

Weerbericht: wisselend bewolkt met mogelijk een buitje in het westen

Deze namiddag ontwikkelen zich stapelwolken, maar de opklaringen blijven breed in het centrum en oosten van het land, waar het droog blijft. In het westen van het land neemt de bewolking aan het eind van de namiddag toe en kan een bui vallen, zo voorspelt het KMI. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 22 of 23 graden in Vlaanderen. Er staat daarbij een zwakke tot matige wind uit het westen tot zuidwesten. Vanavond en -nacht wordt het overal wisselend bewolkt met kans op een buitje in het westen en noordwesten. Lokaal kan er wat nevel gevormd worden. De minima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 12 graden in Vlaanderen.

Morgenochtend blijft het wisselend bewolkt in het centrum en oosten. In het westen verschijnen bredere opklaringen. In de namiddag worden de opklaringen ook breder in het centrum, maar tegelijkertijd neemt de kans op een lokale bui toe. Ten zuiden van Samber en Maas hangt er meer bewolking en is de kans op enkele buien groter. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Venen en aan zee 22 graden in de Kempen. De wind is zwak of matig en komt uit het westen tot noordwesten.

Morgenavond en -nacht liggen de minima tussen 3 graden in de Hoge Venen en 10 graden aan zee. In het weekend blijft het vrij zacht en gedeeltelijk bewolkt, met kans op enkele buitjes in de namiddag. Vanaf het begin van volgende week wordt het wisselvallig en koeler.

bron: Belga