Weerbericht: wisselend bewolkt met enkele lokale buien en vrij koel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Deze namiddag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af en vallen er enkele lokale buien. Het is volgens het KMI vrij koel voor de tijd van het jaar met maxima van 15 graden in de Hoge Venen tot 18 of 19 graden in het centrum van het land. De matige en later soms zwakke wind krimpt van het zuidwesten naar het zuiden. Vanavond is het gedeeltelijk bewolkt met aanvankelijk nog kans op enkele plaatselijke buien. 's Nachts liggen de minima tussen 7 en 11 graden.

Voor morgen voorspelt het meteorologisch instituut eerst opklaringen en daarna toenemende bewolking vanuit het zuidwesten. In de loop van de namiddag gaat het geleidelijk regenen vanaf de Franse grens. Plaatselijk en vooral langs de Nederlandse en Duitse grens kunnen er in de namiddag en 's avonds ook enkele buien ontstaan, mogelijk met een paar donderslagen.

Het wordt warmer met maxima van 21 tot 24 graden en de wind waait vrij krachtig uit het zuidoosten ruimend naar het zuiden. In de namiddag en 's avonds zijn rukwinden van 60 tot 70 kilometer per uur mogelijk. Vannacht is er vooral in het westen en het noordwesten kans op buien of perioden van regen en krijgen we minima van 9 tot 13 graden. Er waait een vrij krachtige tot krachtige wind uit zuidelijke richtingen met rukwinden tot 70 kilometer per uur of meer.

Ook zaterdag veel wind met een paar buien en maxima tot 19 graden. Zondag veel rustiger met kans op een bui en maxima rond 20 graden.

bron: Belga