Weerbericht - Weer warm weekend

Zaterdag is het eerst overwegend zonnig. Later verschijnen er wat meer wolkenvelden vanaf het noordwesten. Het blijft nog steeds zeer warm met maxima van 28 graden in Hoog-België en 30 tot 33 graden in Laag-België. De wind waait matig uit het noorden en dat zorgt ervoor dat het aan zee koeler is met temperaturen van 23 of 24 graden. Dat meldt het KMI. Zaterdagnacht drijven vooral veel velden van hoge en middelhoge bewolking over ons land vanaf de Noordzee. Mogelijk verschijnen er hier en daar ook wat lage wolken. De minima liggen tussen 13 en 18 graden. De wind waait zwak tot matig uit noord, naar de ochtend toe ruimend naar noordoost.

Zondagochtend zijn er mogelijk enkele wolkenvelden en vooral in de Ardennen is er nog veel hoge bewolking. Later wordt het op de meeste plaatsen licht bewolkt of zonnig. Het is nog steeds warm met in het binnenland temperaturen tussen 26 en 30 graden. Aan zee en in de Hoge Venen is het wat koeler met temperaturen rond 24 graden. De wind waait zwak tot vaak matig uit het noordoosten.

Maandag wordt het opnieuw zonnig en zeer warm met maxima van 26 graden aan zee, rond 30 à 31 graden in het centrum tot 32 graden in de Kempen. De wind is zwak en veranderlijk. Aan de kust steekt er geleidelijk een zeebries uit het noorden tot het noordoosten op.

Dinsdag lijkt het nog wat warmer te worden met maxima van 30 tot 34 graden. Het is overwegend zonnig met kans op wat hoge wolken.

Woensdag wordt het zwoel met kans op lokale onweders. De maxima liggen rond 28 graden in het centrum; in de Kempen is nog 30 graden mogelijk.

Donderdag en vooral vrijdag wordt de hitte weggespoeld door een storing die waarschijnlijk gepaard zal gaan met een aantal onweersbuien. Het blijft voorlopig afwachten of het hele land neerslag zal krijgen. Donderdag krijgen we temperaturen rond 27 graden; vrijdag liggen de maxima in de buurt van 21-22 graden.

bron: Belga