Weerbericht - Weer om binnen te blijven

Zondagmiddag blijft het zwaarbewolkt, met af en toe een spatje regen. De maxima schommelen tussen 3 en 6 graden. Ook het begin van de week wordt zwaarbewolkt en regenachtig, met met temperaturen tot 8 graden. Vanaf woensdag wordt het opnieuw droger, maar ook gevoelig frisser. Zondagavond en -nacht blijft het eerst regenen. Vanaf het tweede deel van de nacht wordt het droger in het centrum, ten zuiden van Samber en Maas en in de Westhoek blijft het regenen. De minima liggen tussen 1 en 5 graden.

Maandag is het meestal zwaarbewolkt en op de meeste plaatsen droog. In de namiddag verschijnen er enkele opklaringen vanaf de kust. De temperaturen halen 8 graden in Vlaanderen. Maandagavond en -nacht wordt bewolkt met af en toe opklaringen, bij temperaturen van 0 graden op de Hoge Venen tot 4 graden aan zee.

Dinsdag passeert een zwakke regenzone over ons land, bij maxima tussen 3 en 6 graden.

Woensdag wordt een overgangsdag met eerst veel wolken en kans op buien, die in het oosten van het land een winters karakter kunnen hebben. Vanaf de namiddag wordt vanuit het noordoosten koude, droge lucht aangevoerd en krijgen we opklaringen, bij maxima rond 5 graden.

Vanaf donderdag wordt het koud, met af en toe wat zon. Overdag zijn de maxima licht positief, 's nachts krijgen we overal in het land vriestemperaturen.

bron: Belga