Weerbericht - Vijftig tinten grijs

Donderdagochtend is het plaatselijk nevelig of mistig, vooral dan over het westen. Overdag verwachten we opnieuw meestal veel wolken met slechts enkele lokale opklaringen. Hier en daar valt er soms wat lichte neerslag, maar het blijft overwegend droog. De maxima liggen tussen 4 en 7 graden bij een zwakke en veranderlijke wind. Dat meldt het KMI. Donderdagavond en volgende nacht blijft het droog met veel lage bewolking. In het tweede deel van de nacht kan er overal nevel of mist gevormd worden. De temperaturen dalen naar waarden tussen 1 en 4 graden bij een zwakke veranderlijke tot noordelijke wind.

Vrijdag wordt alweer een grijze dag met mogelijk nu en dan een spatje regen. De maxima liggen tussen 2 en 5 graden. De wind waait eerst zwak uit westelijke tot noordwestelijke richtingen, later is het vrijwel windstil.

Zaterdag begint met veel bewolking en mogelijk een lokale spat regen. Vervolgens ontstaan er opklaringen, die geleidelijk breder worden en in de loop van de namiddag wordt het op de meeste plaatsen zowaar vrij zonnig. De maxima liggen rond 6 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak tot matig uit zuidoost tot oost. Door de brede opklaringen koelt het 's nachts snel af. Op de meeste plaatsen kan het licht gaan vriezen.

Zondag krijgen we flink wat zon. In de loop van de dag zal er wel meer bewolking verschijnen vanaf de Franse grens. De maxima liggen rond 5 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidoosten tot het zuiden.

Maandag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Geleidelijk neemt de bewolking toe en daarna gaat het licht regenen. Het kwik stijgt tot rond 7 graden. De matige zuidenwind neemt toe tot vrij krachtig en ruimt naar het zuidwesten.

Dinsdag wordt het zwaarbewolkt met mogelijk veel regen en wind. De maxima liggen rond 7 graden. 's Nachts kan het in Hoog-België gaan sneeuwen.

Ook woensdag krijgen we nog veel wind. Er verschijnen wel opklaringen, maar er kunnen ook nog buien tot ontwikkeling komen. De maxima liggen rond 6 graden.

bron: Belga