Weerbericht: veel wolken, maar af en toe opklaringen

Weerbericht: veel wolken, maar af en toe opklaringen

Er zijn deze namiddag nog enkele opklaringen, maar daarna neemt de bewolking weer toe. Vooral in het zuiden van België stijgt de kans op wat lichte regen, bij maxima tussen 4 en 8 graden. In de loop van de avond en nacht wordt het zwaarbewolkt met periodes van regen en minimumtemperaturen tussen 3 en 6 graden. Dat meldt het KMI. Morgen wordt het wisselend tot zwaarbewolkt, met perioden van regen of buien. In de namiddag verschijnen er enkele opklaringen, maar de kans op een lokale bui blijft wel bestaan. De maxima liggen tussen 4 graden in Hoog-België en 8 graden in de rest van het land. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag wordt het wisselend bewolkt met eerst nog enkele buien. Later wordt het droog, maar kan lokaal nevel, mist of laaghangende bewolking gevormd worden. De minima kunnen schommelen tussen 1 en 5 graden.

Donderdag begint met veel wolken en plaatselijk kan er nevel of mist voorkomen. Overdag blijft het meestal zwaarbewolkt en overwegend droog, al is een spatje regen zeker in Vlaanderen niet uitgesloten. Het wordt dan 4 tot 8 graden. Ook vrijdag zijn er vaak dichte wolkenvelden, met in de ochtend plaatselijk nevel of mist. In de loop van de dag komen er enkele opklaringen en het blijft droog. De maxima liggen tussen 4 en 7 graden.

In het weekend is het eveneens droog met meer ruimte voor opklaringen. In de Ardennen vriest het 's ochtends licht, maar ook in het centrum en in de Kempen kan het licht vriezen. Plaatselijk is er in de ochtend nevel of mist, maar overdag is het wisselend bewolkt en schijnt de zon af en toe. De maxima liggen tussen 2 en 6 graden.

bron: Belga