Weerbericht: vanaf morgen weer droger

Weerbericht: vanaf morgen weer droger

Het blijft deze namiddag bewolkt met perioden met (lichte) regen of buien. De maxima liggen tussen 9 en 10 graden in de Ardennen en 16 graden aan de kust. Ook 's avonds en 's nachts blijft het aanvankelijk wisselend tot zwaarbewolkt met hier en daar nog enkele buien. In de Ardennen kunnen lage wolken lokaal het zicht beperken. Tijdens het tweede deel van de nacht wordt het geleidelijk droger vanaf de kust. De minima liggen tussen 7 en 12 graden, meldt het KMI. Morgen begint nog grijs met hier en daar nog een laatste bui of wat regen, vooral in het oosten van het land. Na de middag wordt het dan overal droog met vanaf de kust breder wordende opklaringen. Maxima tussen 10 graden in de Hoge Venen en 15 graden aan zee. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag verwachten we licht bewolkt en droog weer. Later schuiven meer lage wolken binnen, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De minima liggen tussen 3 en 11 graden.

Donderdagochtend begint zonnig in het zuiden van het land, terwijl we over het noorden aanvankelijk nog veel bewolking verwachten. Gaandeweg worden de opklaringen breder en lost de bewolking verder op. In de Ardennen liggen de maxima rond 14 of 15 graden, op de meeste andere plaatsen stijgen de temperaturen tot 18 of 19 graden.

Vrijdag wordt een mooie najaarsdag met zonnig en droog weer. De maxima liggen op veel plaatsen rond 18 of 19 graden bij een overwegend zwakke wind uit zuid tot zuidoost.

Zaterdag trekt een kleine depressiekern richting Frankrijk. In ons land blijft het aan de voorzijde van deze storing waarschijnlijk zonnig en droog met maxima in de buurt of net boven 20 graden. 's Avonds neemt de bewolking vanaf het westen toe en gaat het regenen. Zondag verwachten we veel bewolking en regen en gaat het ook stevig waaien. Na de middag wordt het vanaf het westen geleidelijk droger. Het temperatuurverschil met zaterdag is groot: de maxima liggen tussen 11 en 15 graden.

bron: Belga