Weerbericht - Van warm naar heet deze week

Maandag blijft het droog met afwisselend zon en wolkenvelden. Aan zee en over het westen is het zonniger, over het oosten krijgen we meer wolken. De maxima liggen tussen 23 of 24 graden op de Ardense hoogten en aan de kust, en tussen 26 en 29 graden elders. De wind waait zwak uit veranderlijke tot noordwestelijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Vannacht wordt het meestal lichtbewolkt bij minima tussen 13 en 19 graden.

Dinsdag begint de dag zonnig en worden er gaandeweg wat stapelwolken gevormd in het binnenland, aan de kust blijft het meestal helder. Het blijft ook op de meeste plaatsen droog, al is een lokale bui niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 26 en 32 graden. Door de opstekende zeebries klimt het kwik aan zee niet veel hoger dan 25 graden.

Woensdag, donderdag en vrijdag kent het weerbeeld een gelijkaardig patroon, met 's ochtends nagenoeg helder weer en later geleidelijk meer stapelbewolking. Hier en daar kan een bui vallen, eventueel zelfs een geïsoleerd warmteonweder. Het wordt heet, met woensdag maxima tussen 28 en 31 graden, donderdag tot 33 graden en vrijdag nog een graadje meer. Aan de kust zorgt de zeebries voor de nodige afkoeling, met maxima rond 24 graden tot gevolg. Ook 's nachts blijft het warm, met minima rond 20 graden in het centrum van het land.

Zaterdag lijkt een overgangsdag te zullen worden tussen het warme weer en de terugkeer van de aanvoer van maritieme lucht. Het KMI verwacht meer bewolking met eerst (onweerachtige) buien en later regen. De maxima liggen rond 28 graden in het centrum van het land bij een zwakke tot matige westenwind.

Ook zondag lijkt voorlopig een bewolkte dag te zullen worden met regen of buien, met maxima rond 27 graden.

bron: Belga