Weerbericht: van warm naar heet

Weerbericht: van warm naar heet

Deze namiddag krijgen we brede opklaringen, maar in sommige streken zijn er soms ook vrij veel wolken waaruit eventueel zeer lokaal een bui kan vallen. Het kwik klimt naar 23 of 24 graden in de kuststreek en in de Hoge Ardennen, en naar 27 tot 30 graden in de meeste andere regio's. Er waait een zwakke tot matige noordwestelijke wind, zegt het KMI. Vanavond wisselen wolken en lokaal brede opklaringen elkaar af. De kans op een plaatselijke bui blijft klein. Zondagnacht wordt het droog met opklaringen en wolkenvelden. De minima schommelen tussen 12 en 18 graden bij een zwakke veranderlijke wind.

Morgen blijft het droog met afwisselend zon en wolkenvelden. Aan zee is het vaak zonnig. De maxima liggen tussen 24 graden in de Hoge Venen en aan de kust, en tussen 26 en 29 graden elders. De wind waait zwak uit veranderlijke tot noordwestelijke richtingen.

Dinsdag begint de dag zonnig en worden er gaandeweg wat stapelwolken gevormd in het binnenland, aan de kust blijft het meestal helder. Het blijft ook op de meeste plaatsen droog, al is een lokale bui niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 26 en 31 graden bij een zwakke, veranderlijke wind. Als gevolg van de opstekende zeebries klimt het kwik aan zee niet veel hoger dan 24 graden.

Woensdag, donderdag en vrijdag kent het weerbeeld een gelijkaardig patroon, met 's ochtends nagenoeg helder weer en later geleidelijk meer stapelbewolking. Hier en daar kan een bui vallen. Het wordt heet, met woensdag maxima tussen 28 en 31 graden, donderdag tot 33 graden en vrijdag nog een graadje meer. Aan de kust zorgt de zeebries voor de nodige afkoeling, met maxima rond 24 graden tot gevolg. Ook 's nachts blijft het warm, met minima rond 20 graden in het centrum van het land.

Zaterdag is er meer bewolking met eerst buien en later regen. De maxima liggen rond 28 graden in het centrum. Ook zondag lijkt voorlopig een bewolkte dag te zullen worden met regen of buien en maxima rond 27 graden.

bron: Belga