Weerbericht - Vaderdagmenu van buien, onweer, hagel en wind

Weerbericht - Vaderdagmenu van buien, onweer, hagel en wind

Geen stralende zon dit jaar voor Vaderdag. De weergoden hebben integendeel felle buien in petto, met ook kans op onweer, hagel en windstoten. Ook de komende dagen worden telkens buien verwacht, soms met onweer. Zondagnamiddag en -avond is het wisselend tot zwaarbewolkt met buien die vooral in het binnenland intens kunnen zijn. Onweer, hagel en windstoten zijn mogelijk. Hoog in de atmosfeer is de stroming gering. Hierdoor kan een bui lang over eenzelfde regio "uitregenen", wat lokaal een flinke plens neerslag oplevert. Er staat een zwakke wind uit het westen tot het zuidwesten. De maxima gaan van 16 tot 21 graden.

Het KMI geeft voor zondagnamiddag overigens "code geel" voor onweer. "We verwachten in de namiddag en 's avonds onweerachtige buien, vooral in het centrum en het oosten van het land. Lokaal kan er veel water op korte tijd vallen en er is ook wat hagel mogelijk", stelt het meteorologisch instituut.

In de nacht van zondag op maandag blijft het overwegend zwaarbewolkt met soms regen of buien. De minima variëren van 10 tot 14 graden.

Maandag dan is het meestal bewolkt met buien en kans op onweer. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. De maxima schommelen tussen 14 en 18 graden

Van dinsdag tot en met vrijdag wordt zeer wisselvallig weer verwacht met iedere dag buien, mogelijk met onweer. De middagtemperatuur schommelt eerst rond 17 graden, in de tweede helft van de week zou het zowat 19 graden worden. Wellicht neemt de buienactiviteit volgend weekend af.

bron: Belga