Weerbericht - Toenemende bewolking en kans op regen

Woensdag is het eerst lichtbewolkt, maar de bewolking neemt toe vanuit het westen en in de namiddag kan er wat lichte regen of een bui vallen. Het blijft nog vrij zacht met temperaturen tussen 18 en 23 graden, maar de zuidwestenwind wakkert aan. De rest van de week krijgen we een meer wisselvallig en wat frisser weertype met vaak wolken en soms ook enkele buien. Tijdens het weekend wordt het opnieuw zachter en ook droger. De neerslaghoeveelheden blijven woensdag beperkt. In het oosten van het land blijft het nog het grootste deel van de dag vrij mooi en droog en verwachten we de eventuele buien maar in de loop van de namiddag. Het blijft ook nog vrij zacht met maxima van 19 tot 21 graden in de Ardennen en aan zee en rond 22 of 23 graden elders in het land. De zuidwestenwind neemt toe tot matig in het binnenland en tot vrij krachtig aan de kust met daar windstoten tot 50 km/u.

Woensdagnacht blijft het licht wisselvallig met vrij veel bewolking en af en toe wat regen of een bui. De minima schommelen tussen 12 en 16 graden. In het binnenland wordt de wind zwak en aan zee meestal matig, uit het zuidwesten.

Donderdag is het wisselvallig met dikwijls veel bewolking en buien, lokaal met een donderslag. De maxima schommelen tussen 18 en 23 graden. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten tot westen. Vrijdag blijft het wisselvallig met enkele opklaringen, maar meestal veel wolken en ook buien en een matige wind uit het zuidwesten tot westen.

Van zaterdag tot dinsdag is het wisselend bewolkt met vooral zondag en maandag bredere opklaringen en nog kans op enkele buien, maar meestal is het droog. De maxima in het centrum schommelen rond 23 graden, tegen dinsdag wordt het iets warmer.

We komen geleidelijk onder invloed van een Atlantische depressie die zich ten noorden van Schotland bevindt. Die stuwt frissere en meer gestoorde zeelucht naar onze streken waarin zich enkele regen- of buienlijnen bewegen. Een van die storingen trekt woensdag het land over van het westen naar het oosten.

bron: Belga