Weerbericht - Temperaturen blijven rond 20 graden schommelen

Het is vandaag eerst meestal zwaarbewolkt, maar in de loop van de dag komen brede opklaringen vanaf het westen. De maxima schommelen tussen 17 en 20 graden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 20 en 23 graden elders. Er waait een matige en aan de kust soms vrij krachtige wind uit zuidwestelijke richtingen met rukwinden rond 45 à 50 km/u. Vanavond en komende nacht blijft het eerst licht- of soms gedeeltelijk bewolkt. In het tweede deel van de nacht neemt de bewolking toe in het noordwesten van het land, bij minima tussen 10 en 15 graden. Dat meldt het KMI. De dag begint morgen nog met brede opklaringen in het centrum en het oosten van het land. In het westen en noordwesten is al meer bewolking aanwezig door de invloed van een nieuwe storing. De bewolking zal geleidelijk aan toenemen van het noordwesten richting het zuidoosten, met in de namiddag mogelijk enkele zwakke buien ten noorden van de Schelde als gevolg. Elders in het land blijft het droog, met vooral in het zuidoosten nog vaak mooie opklaringen. De maxima variëren van 18 naar lokaal 22 graden.

Vrijdag wordt ons weerbeeld bepaald door een actieve storing. Hierdoor zal het vaak zwaarbewolkt zijn, met perioden met regen of buien. Enkele opklaringen zijn mogelijk in het uiterste westen van het land. De maxima liggen tussen 14 en lokaal 20 graden, met een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.

Tijdens het weekend liggen we onder de invloed van minder zachte en mogelijk licht onstabiele maritieme lucht. Op zaterdag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met kans op enkele buien. Zondag worden de buien minder talrijk. De maximum temperaturen schommelen tussen 13 en 19 graden. Vanaf maandag wordt het opnieuw droog en zonnig, en ook geleidelijk zachter.

bron: Belga