Weerbericht - Rustig en vrij warm weer

Weerbericht - Rustig en vrij warm weer

Het is zondag eerst soms zwaarbewolkt en later gedeeltelijk bewolkt met in het binnenland kans op een plaatselijk buitje in de namiddag. Het wordt rustig en vrij warm weer met maxima van 20 tot 26 graden. Begin volgende week wordt het stilaan zonniger en nog warmer. Woensdag bereiken we 30 graden of meer

maar eindigt de dag mogelijk met een onweersbui. Daarna wordt het opnieuw wisselvallig en minder warm, zo voorspelt het KMI. Zondag verwachten we veel bewolking over het noorden en noordoosten van het land. In de streken nabij de Franse grens komen er meer opklaringen. Het grootste deel van de dag is het droog maar in de voormiddag valt er mogelijk wat lichte neerslag in het noorden en in de namiddag is er in het binnenland en vooral op het Ardense reliëf kans op enkele buien. Het wordt vrij warm met maxima rond 20 of 21 graden aan zee en op de Ardense Hoogten en van 22 tot 25 graden elders in het land. Zondagavond en -nacht wordt het meestal droog met afwisselend wolkenvelden en opklaringen. In de Ardennen is er op het einde van de nacht kans op wat nevel of een mistbank. Het blijft zacht met minima van 11 of 12 graden in de Ardennen tot 18 graden in de grote steden.

Maandag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt en meestal droog. Het is vrij warm met temperaturen tussen 21 of 22 graden aan zee en op de Ardense hoogten en 25 tot plaatselijk 26 graden in het centrum.

Dinsdag krijgen we volop zon en eindelijk ook zomerse temperaturen. De maxima liggen tussen 23 of 24 graden op de Ardense hoogten, 26 of 27 graden aan zee en 27 tot plaatselijke 29 graden in de andere streken.

Woensdag verwachten we eerst nog flink wat zon. In de loop van de dag verschijnen er hoge wolkensluiers en hier en daar ook stapelwolken. Op het einde van de dag is er vooral in de oostelijke landshelft kans op een regen- of onweersbui. Het wordt erg warm met maxima van 29 tot plaatselijk 32 graden in het centrum. Of het onweer zich woensdagnacht verder ontwikkelt, moet nog bevestigd worden.

De rest van de week krijgen we afwisselend opklaringen en wolkenvelden waaruit af en toe regen of buien kunnen vallen. Donderdag liggen de maxima in het centrum nog tussen 23 en 25 graden, daarna dalen ze naar 22 of 23 graden.

bron: Belga