Weerbericht - Regen, (smeltende) sneeuw en maandag minder wind

Zondagnamiddag valt er nog sneeuw in het noordoosten van het land. Vanaf de Franse grens komen er afwisselend opklaringen en regenbuien bij een krachtige wind, met rukwinden tot 70 of 80 kilometer per uur. De maxima liggen rond 6 à 7 graden. Zondagavond en -nacht wordt het droger, hoewel buien van smeltende sneeuw mogelijk blijven. Minima in het centrum van het land rond plus 2 graden.

Voor maandag voorspelt het KMI zwaarbewolkt weer met aanhoudende regen. In de Ardennen en het noordwesten van het land kan wat smeltende sneeuw vallen. Het kwik stijgt tot 7 graden in het uiterste zuidoosten, elders klimmen de temperaturen niet hoger dan 4 à 5 graden. De wind waait 's ochtends matig uit het oosten tot noordoosten. In het zuiden van het land ruimt de wind naar het zuid.

Ook in de nacht van maandag op dinsdag wordt het zwaarbewolkt en blijft de buienkans bestaan. In Vlaanderen verwachten het KMI buien van regen of smeltende sneeuw, in de Ardennen zal de smeltende sneeuw later overgaan in sneeuw. De minima liggen aan de kust rond 4 graden, in het centrum van het land in de buurt van 1 of 2 graden en in de Hoge Venen rond min 1 graad.

Dinsdag soms buien bij maxima van 1 tot 6 graden. Woensdag en donderdag winderig en perioden van regen en buien. Maxima rond 7 graden. In de Ardennen winterse neerslag.

bron: Belga