Weerbericht - Overwegend droog weer

Een zwakke wig van hogedruk boven de Noordzee beïnvloedt zaterdag ons weerbeeld. In de voormiddag verwachten we lage wolkenvelden in het binnenland met plaatselijk nevel en wat motregen. In de loop van de dag wisselen opklaringen en wolkenvelden af. Het blijft dan overwegend droog. De maxima liggen tussen 19 en 22 graden in de Ardennen en aan zee en tussen 22 en 24 graden elders. De wind is zwak tot matig en komt uit noordelijke richtingen, zegt het KMI. Zaterdagavond en -nacht is het droog met soms brede opklaringen. De minima liggen tussen 11 en 15 graden bij een zwakke noorden- en later oostenwind.

Zondag belooft een vrij mooie zomerse dag te worden, met brede opklaringen en in de namiddag wat meer stapelwolken. Het blijft hoogstwaarschijnlijk overal droog. De maxima liggen tussen 23 graden in de Hoge Venen en 25 of 26 graden in vele andere plaatsen. Er staat daarbij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Maandag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met kans op een bui. De maxima liggen tussen 22 graden in het westen en 27 graden in het zuidoosten.

Dinsdag in de loop van de namiddag trekt een actievere storing over ons land. Het wordt dan wisselend bewolkt met buien, mogelijk vergezeld van een onweer. In het centrum liggen de maxima rond 23 graden.

bron: Belga